Bal Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

by saathaber

Bal Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bal ağız yoluyla alındığında yetişkinler ve çocuklar için güvenli besin kaynağıdır. Yan etkilerine ve zararlarına pek rastlanmamaktadır. Aynı şekilde bebeklerde ağız yoluyla aldığında sorun yaratmaz fakat verilen son doz önemlidir. Çocuklara ve bebeklere verilen miktar yetişkinlere göre daha az olmalı, gerekirse su veya süt ile karıştırılarak verilmelidir. Verilen dozun önemli olması bebeklere ve yetişkinlere göre değişkenlik olmaktadır. Bal, su ve sütle birlikte verilmesi açısından sakınca yoktur. Ancak doğal balın fazla verilmemesine dikkat edilmelidir. Zira fazla alınan doğal bal vücuda zarar verebilir.

12 aydan küçük bebeklere verilmemesi veya doktoruna danışılarak verilmesi tavsiye edilmektedir. Doktor tarafından verilen dozlar rahatlıkla kullanılabilir. Aşırı tüketildiğinde göğüs ağrısı, kusma, kalp sorunlarına, titreme ve yüksek ateşe gibi hastalıklara yol açar. Çiçek balı ve Anzer balının tüketiminde çok dikkatli ve özenli olunması gerekir. Çok zengin ve yüksek derecede vitamin, moleküller içerirken aşırı tüketimi zehirlenmelere yol açıldığının unutulmaması gereklidir. Hamile ve emzirme döneminde olan anneler tüketecekleri miktarı doktorlarına danışarak tüketim yapılmalıdır.

 

Bal Tüketmenin Faydaları

Polen karşı alerjiniz var ise bal tüketiminden kaçınmalı veya doktor kontrolünde tüketim yapmalısınız. Düzenli olarak bal tüketiminin sağlık açısından birçok faydasının olduğunu yazımızda dile getirdik. İçerdikleri zengin ve çok farklı maddeler sayesinde sağlığa inanılmaz katkı sağlayan bal, 7 den 77’ye herkesin tüketebileceği bir şifa kaynağı olduğu herkesçe bilinmektedir. Propolis içinde aynı faydalar sağlanmakta olup mutlaka önerilen dozlarda kullanılması gerekir.

Özellikle sonbahara doğru taze ve hakiki bal bulmak mümkün çünkü bu aylarda arılar binlerce çiçekten topladıkları polenlerle doğadaki doğal çiçeklerden en mükemmel besin kaynaklarından biri olan balı insanoğlunun faydası için hazır hale getirir.

You may also like

Leave a Comment