Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ermenistan Dışişleri Bakanı ile Görüştü!

by saathaber

2009 yılından bu yana üst düzeyde ilk kez bir toplantının gerçekleştirildiği Ermenistan ile ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan ile onlarca yıl süren husumetten sonra ilişkileri düzeltmeye çalışırken “üretken ve yapıcı” görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

İkili Cumartesi günü Türkiye’nin güney kıyısındaki Antalya’da bir diplomatik forumda bir araya geldi. Ankara’nın Ermenistan ile 1990’lardan bu yana hiçbir diplomatik veya ticari bağı yok, ancak hiçbir zaman onaylanmayan 2009 barış anlaşmasından bu yana ilk kez bağlantıları yeniden kurmak için Ocak ayında görüşmelerde bulundular.

Cumartesi günkü toplantı, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında 2009’dan bu yana yapılan ilk oturma toplantısıydı. Geçen yıl Kasım ayında AGİT toplantısının oturum aralarında kısaca konuştular.

Çavuşoğlu, 30 dakika süren görüşmelerin ardından gazetecilere verdiği demeçte, “Çok verimli ve yapıcı bir görüşme oldu. “İstikrar ve barış için çaba gösteriyoruz”

Bir tercüman aracılığıyla konuşan Mirzoyan, “İlişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecini sürdürüyoruz… Emek veriyoruz” dedi.

Leave a Comment