Çocuk Odası Nasıl Hazırlanır?

by saathaber

Çocuk Odası Nasıl Hazırlanır?

Çocuk odası mutlaka çocuğun huzurlu ve rahat şekilde yatabileceği ortamlara dönüştürülmelidir. Çocuk odası hazırlamada çocuğun bulunduğu yaş grubu da odanın tasarımı için önem taşır. Çocuk odalarının ışık alması, sağlıklı ortamların tesis edilmesi açısından önem taşır. Çocuk karyola seçiminde de ilgili yaş grubuna uygun ölçülerde seçilmesi önerilir.

Pek çok aile büyüyebilen yatak kategorileri ile hem çocukların yaşına uygun tasarımları tercih ederken, hem de ileride de kullanım imkânı yakalamış olurlar. Bu sayede, ekonomik ve fonksiyonel tercihler yapılır. Çocuk odalarında duvar kâğıdı ya da boyaların da sağlıklı olması son derece önem taşır. Özellikle, koku yapmayan su bazlı boyaların kullanımı önerilir.

Sağlıklı Tasarımlar

Çocuk odalarında yer alacak yatakların konulacağı yerler de önem taşır. Petek yanlarına konulacak yataklar, sıcak olacağı için çocuklar için sağlıklı olmayacaktır. Pencere yanlarına da yatakların konulması önerilmez. Yeni doğan bebek ünitelerinde yatak ve dolap seçiminde sağlıklı olan ve kimyasal cila içermeyen kereste kullanımı önerilir.

Yaşa uygun olan tasarımlar, çocukların hayal gücünü etkileyerek, zekâ gelişimine de olumlu yönde katkı sunarlar. Erkek çocukları için son zamanlarda en çok tercih edilenler, arabalı yatak modelleridir. Kişisel kullanım eşyalarının onların zihin gücünü işletecek özellikte olması, çocukların ilerideki zekâ ve mental gelişimini de olumlu yönde etkiler. Bebekler için yaşına uygun şekilde seçilecek, ışıklı ve müzikli tavan süsleri de onları mutlu edecek aksesuarlardır.

You may also like

Leave a Comment