Biyografi Nasıl Yazılır? 

by saathaber

Biyografi hayat hikâyesi anlamına gelir. Biyografi tanınmış bir kişinin hayatını anlatan yazıdır. Biyografi yazılarında kurguya yer yoktur ve tamamen gerçeğe dayalıdır. Biyografiler şarkıcı biyografisi oyuncu biyografisi iş adamı biyografisi gibi farklı örneklerle karşımıza çıkar. Biyografi yazarken yazım konusunda titiz ve hassas davranmak gerekir. Bir web sitesi ya da profil için biyografi ekle işlemi yapmak istiyorsanız birtakım kurallara dikkat edilmesi çok önemlidir. Biyografi yazısından kronolojik sıranın dışına çıkmamaya özen gösterin.

Biyografi Yazımı 

Biyografinin giriş kısmında biyografisi yazılacak olan kişinin adı soyadı doğum tarihi ve doğum yeri gibi temel bilgilere yer verilmelidir. Sonrasında kişinin ailesi ve soy ağacı gibi bilgilere kısaca değinilmelidir. Biyografinin gelişme kısmında ise kişinin çocukluk yılları ve eğitim yıllarına yer verilir. Ayrıca bu kısımda kişinin eğitim yıllarındaki başarılarından arkadaşlıklarından da kısaca bahsedilir. Biyografinin sonuç kısmına gelindiğinde ise burada kişinin iş hayatı ve özel hayatına yer verilir. Bu kısımda kişinin kariyeri ve evliliği gibi konulara değinilir.

Ayrıca biyografinin sonuç bölümünde bireyin mevcut iş yerindeki başarılarına ve toplum içindeki sosyal konumuna da dikkat çekilir. Kurallarına uygun bir şekilde yazılan bir biyografi yazısı kişiyi en iyi şekilde anlatır. Bu nedenle de web sitesi veya profile konulacak olan biyografi yazısı yazılırken mümkünse bu konuda uzman olan kişilerden destek almak gereklidir.

You may also like

Leave a Comment