Web Sitesinin Test Süreci Nasıl İlerliyor?

by saathaber

Web Sitesinin Test Süreci Nasıl İlerliyor?

Bu süreç web tasarımı çalışmalarının doğru olarak yapılıp yapılmadığını gösteren bir aşamadır, fazla ya da eksik yapılan çalışmaların belirlenmesi için yapılır. Web sitesi yapıldıktan sonra bulunması gereken fakat gözden kaçan ayrıntılar olabiliyor. Bu sorunlar bazen teknik bir konu olurken bazen de görsel ya da metin odaklı içeriklerle ilgili olabiliyor. Bursa web tasarım test aşamasında web sayfalarının görsel durumu, sayfa açılış hızlarız mobil cihazlardaki görünümü, gibi konular üzerinde gerekli kontroller yapılarak, web sitesinin çalışma performansı optimal seviyeye indirilir.

Grafik Tasarım Çalışması, Web Sayfası Kodlaması ve CMS Entegre

Grafik tasarım çalışması yapılırken Bursa kurumsal web tasarım firmaları çalışırken kurumsal kimlik çalışmalarını esas almaktadır. Web sayfasında yer alacak olan resimleri, grafik ve fotoğraf gibi görselleri büyük bir özenle hazırlayarak uygun ve doğru yerlerde kullanırlar.

Web sayfalarındaki kodlama süreçlerinde ise Bursa yazılım şirketleri CSS, SQL, HTML, JavaScript, Python, PHP ve ASP gibi farklı programlama dilleri kullanırlar. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera ya da İnternet Explorer gibi internet tarayıcılarının web sitelerini görüntülemeleri içi web sayfalarının bu dillerde kodlama yapması gerekiyor.

CMS (İçerik Yönetim Sistemi), web sitesi sahibinin web sayfalarına metin, fotoğraf, tablo, grafik, resim, video gibi içerikleri ekleyip çıkarmasını sağlayan yazılımdır. Bu  yazılım, web sitesi sahibinin web tasarımcısına bağlı kalmadan site içeriğini güncelleyebilmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra günümüzde, CMS yazılımları sadece web sitelerinin güncellenmesi için kullanılmıyor. Pek çok web tasarım hizmeti sunan firma ya da freelance tasarımcılar, web tasarım çalışmalarında CMS yazılımlarından yararlanarak  hizmet sunarlar. CMS yazılım, CMS yazılımın özellikleri, kullanım alanları ve yararları gayet kapsamlı bir konu olmakla birlikte ayrı bir başlık altında incelenebilmektedir.

You may also like

Leave a Comment