Teknoloji Nedir?

by saathaber

Teknoloji Nedir?

Teknoloji uygulayıcı bilim olarak da nitelendirilmektedir. Mal veya hizmetlerin üretiminde veya buna yönelik amaçların gerçekleştirilmesinde kullanılan beceriler, yöntemler, işlemler tekniklerin derlenmesi veya bilimsel araştırmaların yapılmasının tamamı teknolojiyi doğrudan etkilemekte ve teknolojiyi yansıtmaktadır. Teknoloji teknikler, süreçler, bilgiler olabileceği gibi makineler, bilgisayarlar çeşitli cihazlar ya da fabrikalarda yerleşik olarak da bulunan bir sistemi de temsil edebilir.

Bunun gibi şeyleri bir birey ayrıntılı ve detaylı bir bilgiye sahip olmadan da kolayca çalıştırabilir. Bu durum internet ile birleştikçe daha hızlı gelişmeler de yaşanmaktadır. Akıllı cihazlar teknoloji ürünü iken bunları yönetmekte internet işidir. İnternet ile de techgamex gelişmiştir. Oyunların bile teknolojik kavramlar ile birleştirilmesi günümüz dünyasını yansıtmaktadır.

Sosyal Medya Nedir?

Sosyal medya kullanıcıların internette aradığı kullandığı ve içerik ürettiği interaktif olarak iletişim kurabildiği geniş bir platformdur. Geleneksel medyadan kullanılmaya başlamasıyla tek yön içerik paylaşımından çift taraflı içerik ile alışverişine erişim sağlanılan büyük bir iletişim ağıdır. İçerisinde karşılıklı iletişim kurmaktan, bilgi alışverişi yapmaktan, oyun oynamaktan tutun da kazanç elde etmeye kadar çok farklı etkileşimler mevcuttur.

Sosyal medya üzerinden takipçi sayısına göre tanınmış olan kişiler de vardır. Bunları takip eden ciddi bir kitle de oluşmuştur. Bunlara fenomen denilmektedir. Kısaca sosyal medya kim ne aradığını biliyor ise herkese yönelik oluşumların barındığı ciddi bir alandır. Oldukça geniş olan bu alan herkese hitap edebilecek bir potansiyeldedir.

You may also like

Leave a Comment