Satılık Ev Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

by saathaber

Satılık Ev Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Günümüzde ev fiyatları birbirinden farklı fiyatlardan piyasaya sunulmaktadır. Satılık ev fiyatlarını etkileyen faktörler arasında birçok etken bulunmaktadır. Birçok alternatif mevcut olduğu gibi ev fiyatları her şehirde de değişiklik göstermektedir.

Bulunduğu Konum: Satılık ev fiyatları evin bulunduğu konuma göre değişiklik gösterir. Turist şehrinde mi, merkeze yakın mı, etrafında neler mevcut, ulaşım kolay mı, köylük bir alan mı diye öncelikle incelenmelidir. Şehrin daha kalabalık ve merkezinde olan ev fiyatları şehrin dışında olan ilçelere oranla daha yüksek fiyatlarda olmaktadır.

Bina Yaşı: Satılık ev fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise binanın yaşıdır. Eski bir bina yeni bir binaya oranla daha uygun fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Sıfır evler ise fiyat olarak daha yüksektir. Kiralık ev tutmak istiyorsanız bu kriterler aynı şekilde kiralık evler içinde geçerlidir.

Evin MetrekaresiSatın alınacak ev ne kadar büyük olursa fiyat o kadar artar örneğin 2+1 ev fiyatı ile 4+1 ev fiyatı aynı değildir.

Satılık Arsa Fiyatları

Satılık ev fiyatlarını etkileyen daha birçok faktör mevcuttur. Evin çevresindeki binaların yaşı, değeri ev fiyatlarını etkiler. Evin site şeklinde olması (havuz, hobi alanı, güvenlik gibi sistemlerin mevcut olması)  ev fiyatlarını arttırır. Ayrıca evin içinin tadilatlık bir sorunu olması ev fiyatlarını düşürür. Satılık arsa fiyatları ise arsanın bulunduğu konuma ve arsanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir.

 

You may also like

Leave a Comment