Okul Öncesi Günlük Plânlar

by saathaber

Okul Öncesi Günlük Plânlar

Okul öncesi günlük planları ve bu işlemleri bir eğitimlerin plan akışını düzenleyebilmek için gereklidir. Genellikle anasınıfı 4-5 yaş günlük planları oyun zamanında etkinlik zamanında ve gün boyunca yapılacak değerlendirmelere belli edecek şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda ünitelendirilmiş yıllık planlar okul yöneticileri tarafından onaylanarak küçük yaştaki çocukları aktarılır.

Günlük planları aynı şekilde olması gerekmez farklı öğretmenler tarafından sağlanabilir ve ihtiyaç doğrultusunda anasınıfı öğretmen dosyası içerisinde yer alır. İnternet üzerinden okul öncesi ücretsiz günlük planları adı altında bilgilere ulaşmak mümkündür. Büyük ya da küçük grupları planlayabilmek aynı zamanda her türlü branştaki faaliyetleri sürdürebilmek adına onlardan yararlanmak öğretmenler açısından faydalı olacaktır.

Etkinliklerin Düzenlenmesi

Aynı zamanda günlük program içerisinde deneyler, müzik ve estetik açısından ihtiyaç duyulan etkinlikler, bilimsel yaklaşımlar, oyunlar ve alfabetik bilgilendirme gibi seçenekler değerlendirilebilir. Türkiye içerisinde okul öncesi eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak haftada 5 gün ve 6 etkinlik saatinden yararlanılabilecek şekilde düzenlenmiştir. Tüm faaliyetlerin tamamlanması için belirli bir planlama yapılmalıdır.

Bir etkinlik saati ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında olacaktır.  Daha uzun süren okul öncesi ücretsiz günlük planları küçük çocukların dikkat dağınıklığı yaşayabilmesi adına tavsiye edilmez. Bu nedenle internet üzerinden gerekli olan planlamalara ulaşmak mümkündür. Tüm işlemler için sorunsuz olarak faaliyet gösterebilmek için mutlaka bu uygulamalardan faydanılması sağlanmalıdır.

You may also like

Leave a Comment