NEDEN KÖPEKLERE EGİTİM VERİLMELİ?

by saathaber

NEDEN KÖPEKLERE EGİTİM VERİLMELİ?

Bütün canlılar gibi köpeklerinde sevgiye, ilgiye ve şefkate ihtiyacı var. Bundan dolayı da duygusal bir hayvan olan köpeğinize ilgi ve sevgi göstermeniz gerekir. Köpeklere karşı üstlenmesi gereken sorumluluklardan biriside köpek eğitimi. Köpek sahipleri, köpekleri ile aynı yaşam alanını paylaşıyor olmaları ve ortak bir yaşam alanında temel kuralların köpeklere öğretilmesi, ortamı köpek sahipleri için daha yaşanılabilir bir alan haline getirir. Köpeklerin verilen komutları anlaması ve yerine getirmeleri için evde köpek eğitimi almaları gerekmektedir. Bu şekilde sahibinin istediği davranışları yapmayı ve istemediği davranışları da yapmamayı öğrenir. Ama siz köpeğine eğitim veremiyorsanız ve İstanbul’da yaşıyorsanız  köpek eğitimi İstanbul araştırması yapıp ilgili yerlerden yardım alabilirsiniz.

Köpeği sosyalleştirme eğitimi

Köpeklere tuvalet eğitimi ve itaat eğitimi dışında bir de sosyalleşme eğitimi verilir. Sosyalleşme eğitiminin amacı da; köpekler dışarı çıkartıldığı zaman sokakta, parkta veya yolda insanlara, çocuklara veya diğer hayvanlara karşı rahatsız edici tepkiler vermemesi için verilen bir eğitimdir. Bu eğitim köpek oteli adı altında köpekler için özel olarak kurulan alanlarda verilebilir.

Sosyalleşme eğitimi aslında bir eğitmen tarafından verildiği zaman daha başarı göstereceği için özel olarak alınması gereken bir eğitimdir. Bunun içinde yapmanız gereken köpeğiniz bir köpek pansiyonu ile buluşturmak olacak. Orada bulunan eğitmenler köpeğinizle en güzel şekilde ilgilenerek onların orada bulunan diğer köpekler ile sosyalleşmesini sağlarlar ve bu arada da eğitim vermiş olurlar.

You may also like

Leave a Comment