Kusturmayan Mide Bulantısı

by saathaber

Kusturmayan Mide Bulantısı

Mideden kaynaklı oluşan sağlık problemlerinden bir tanesi de şüphesiz ki mide bulantısıdır. Mide bulantısı pek çok kişinin yaşam kalitesini etkileyen ve bazen de ciddi sağlık problemlerinin başlangıcı olarak ortaya çıkabilir. Mide bulantılarında kusma eylemi kişileri rahatlatmış olsa da bazı durumlarda kişiler kusamazlar. Mide bulantısı yaşayıp kusamayan kişiler stres durumu ile karşı karşıya kalırlar.

Kusturmayan mide bulantısı yaşandığı durumlarda hiç vakit kaybedilmeden mutlaka bir hekime başvurulmalıdır. Mide bulantısı genellikle sindirim sisteminden kaynaklı olarak yaşanmış olsa da kişilerin kusamama durumu mide de olan bir rahatsızlık ile doğrudan ilişkili olabilir. Bu tür durumlar göz ardı edildiğinde ilerleyen zamanlarda mide ile alakalı çok ciddi sorunlar yaşanabilir.

Kusturmayan Mide Bulantısına Ne Yapılmalı?

Kişinin mide bulantısı yaşaması ancak kusamaması, hem mide de çeşitli ağrılar hem de psikolojik anlamda birçok rahatsızlığı beraberinde getirir. Bu neden ile mide bulantısı nasıl geçer sorularında kusmama durumlarında ne yapılması gerektiği de araştırılır.

Mide bulantısı yaşandığında kusma eyleminin ortaya çıkmaması, vücutta sıvı eksikliği yaşanmasından kaynaklı olabilir. Mide bulantısı başlangıcında bol sıvı tüketimi ve tuzlu yiyecek önem taşır. Kişinin mide bulantısı rahatsızlığı başladığı andan itibaren sıvı tüketmesi ile birlikte mide de ciddi bir rahatsızlık yoksa kusma eylemi başlayacak ve mide rahatlayacaktır. Mide rahatsızlıklarının sürekli tekrar ettiği durumlarda doktora gitmekte fayda vardır.

You may also like

Leave a Comment