Fanuc Servo Motor Özellikleri

by saathaber

Fanuc Servo Motor Özellikleri

Siemens servo motor tamiri yapılırken motorun tüm mekanik sorunu ön ve arka kapak romanları ölçümü ve hasarının giderilmesi işlemleri yapılır. Ayrıca rotor bile rulman yatağı ölçülmesi ve tamir edilmesi mil değişmesi ve kamalı bölge sorunlarının giderilmesi işlemleri de teknik servis personelleri tarafından gerçekleştirilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus Fanuc Servo motor tamiri işleminin mutlaka profesyoneller tarafından yapılması gerektiğidir. Bu nedenle uzman bir firma ile görüşerek hizmet talep edilmelidir. Aksi halde hem maddi hem de manevi zarara uğrama olasılığı kaçınılmaz olur.

Fanuc Servo Motor Tamiri Ve Bakım İşlemleri

Fanuc servo motor tamiri ve bakım işlemleri profesyonellik gerektiren kapsamlı bir çalışmadır. Servo motorların tamiri işlemlerinden birisi demontaj işleminde nokta öncelikle motorun arka plakası çıkarılır ve sonra kablolar dikkatlice ayrılır. Ardından kodlayıcı ve muhafazasının çıkarılması yapılar. Daha sonra ise rotor statordan çekilerek bu noktada rotor ve şaft incelenir.

Arıza ile ilgili bir değerlendirme yapılır ve yatak muhafazası ile beraber fren yerinden çıkarılır. Tüm bu adımlar son derece titizlik ve profesyonellik gerektirir. Bu nedenle piyasada kapsamlı bir şekilde araştırma yaparak bu alanda profesyonel ve kaliteli hizmet sunan tamirci firmalar ile görüşülmeli ve hizmet talep edilmelidir. Aksi halde para ve zaman kaybına uğrayabilir ve fanuc servo motor sisteminin zarar görmesine yol açılabilir.

You may also like

Leave a Comment