Alanya ve Tarsus Hava Durumu

by saathaber

Alanya ve Tarsus Hava Durumu

Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde yer alan Alanya ve Tarsus, Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Akdeniz iklimine göre belirlenen hava durumu genellikle sıcak ve nemlidir.

Alanya hava durumu geçtiğimiz günlerde değişkenlik gösterse de genel olarak ılıman bir havaya sahiptir. Antalya zaman zaman lodosun etkisi altına girerek sert rüzgârlı günler geçirse de özellikle yaz dönemlerinde 30 dereceyi geçen güneşli havaları ile tatilcilerin en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biridir.

Tarsus, Toros Dağları’na yakınlığı sebebiyle Antalya’ya göre daha nemli ve yağışlı bir iklimi sahiptir. Fakat özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklık nedeniyle Tarsus hava durumu bunaltıcı olabilir. Kış aylarında Tarsus’ta görülen yağmurlu, fırtınalı ve soğuk havalara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Alanya ve Tarsus Yaz Ayları Hava Durumu

Alanya ve Tarsus yaz aylarında tatilcilerin popüler bölgelerinden biridir. Güneş ve denizin keyfini çıkartmak isteyen pek çok tatilci yaz aylarında bu bölgelere akın eder. Fakat tatilde en önemli konulardan biri ise şüphesiz ki hava durumudur. Tarsus ve Alanya hava durumu şartlarını takip ederek, tedbirli olmak keyifli bir tatil için oldukça önemlidir. Özellikle hava şartlarının sık sık değişkenlik gösterdiği göz önüne alındığında hava durumu kontrolleri hayat kurtarıcı bile olmaktadır. Sitemiz üzerinden hem Alanya hem de Tarsus için saatlik, günlük, aylık olarak güncellenen hava tahminlerini takip edebilir ve önlemlerinizi alabilirsiniz.

 

You may also like

Leave a Comment