Malatya Gündem Haberleri 

by saathaber

Malatya ilimiz eski çağlardan bu yana Anadolu ve Ortadoğu’nun geçit veren kavşak noktası olmuştur. Doğu’da en eski ulaşım yolu Malatya ve Sivas üzerinden Erzurum’a buradan da Kafkasya’ya giden yoldur. Mezopotamya ve Anadolu arasındaki ticaret ve kültür alışverişi bu yol üzerinden yapılır. Bu da Malatya ilinin tarihi ve kültürel önemini artırmıştır.  Malatya ile geçmiş çağlarda Med, Pers, Roma, Bizans ve Selçuklu devletlerinin egemenliği altına girmiştir. Malatya gündemini bölge halkı kolaylıkla takip edebilir.

Malatya Son Dakika Haber 

Yapılan araştırmaları göre Malatya ilimizin adı Kültepe tabletlerinde Melita Hitit tabletlerinde ise maldia şeklinde geçiyor. Malatya ilini ele geçiren Araplar buraya Malatiyye ismini vermişlerdir. Sonrasında ise Türklerin Malatya’yı fethinden sonra şehrin adı bugünkü adını almıştır. Malatya ili sert bir iklime sahiptir. Yaz aylarının sıcak ve kurak geçtiği şehirde kış ayları ise genellikle yağışlı soğuk ve sert geçer. Kayısısı ile ünlü olan şehirde yöre halkı geçimini kayısı ticareti üzerinden sahalar. Bölge halkı son dakika Malatya haberlerini ve daha fazlasını buradan takip ediyor.

Bununla birlikte Malatya’ya da 1 adet organize sanayi bölgesi vardır. Ayrıca Malatya ilimiz halıları ile de ünlü bir şehirdir. Malatya ilinde gezilip görülmesi gereken yerler oldukça fazladır. Şehre ulaşım havayolu karayolu ve demiryolu üzerinden kolaylıkla sağlanabiliyor. Malatya haberleri ve Malatya gündemi ile ilgili son gelişmeleri internet üzerinden hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz.

You may also like

Leave a Comment