Adak Kurban Ne Zaman Kesilir

by saathaber

 

Adak kurbanı, kişinin sözlü olarak kabul etmesi, ne istediğine bağlı olması ve ne istediğini anlayarak yerine getirmesi gereken bir borçtur. Yemin edildiğinde, onu yerine getirmek dini bir yükümlülüktür ve yemin Allah için yapılır. Yemin; farz, farz, sünnet olarak ibadet edilebilecek adaklar, ibadetler, oruçlar, zekatlar içerir ve bu ibadet kulun Allah’a yakınlığıdır. Örneğin; “Allah’ım, eğer bu işim varsa, bunu bana verirsen sana kurban olurum” dediğinde, kurban verme veya kurban kesme süreci başlarken, kişi sunuyu sağlamakla yükümlüdür. İyi ve güzel şeylerin gerçekleşmesinde ve oluşmasında istenilenler dışında Haram’ın istekleri adak değildir ve bu adaklar geçersizdir.

Adak Kurbanı Nedir?

 

Bir adak, bir Müslümanın bir şey olursa ve olursa Allah’a adak sunacağına söz verdiğinde oluşan borçtur. İnsan kendisi için bir fedakârlık yapabilir ve borcunu yurt dışındaki kardeşine bağışlayarak öder. Yeminlerimizde vaat ettiğimiz şeyi gerçekleştirmek için fedakârlıklarımızı ne zaman feda etmemiz gerektiğini sorarken koşulluluk ilk temel sorudur. Başka bir deyişle, şartlı olarak adak kurban Bağışı sunması halinde, uygun olan şartlar oluştuğunda adak sunusunu bir an önce kesmesi gerekir.

Adak Kurbanı Yenir Mi?

 

Adak kurbanı yenilir mi? En yaygın ve pratik olanı adak olan adak teklifleri, oruç ve zorunlu hizmet duaları adak tekliflerini içerir. Adak etlerini anneler, babalar, dedeler, çocuklar ve torunlar yiyemezler. Maddi durumu iyi olanlar, zenginler adak sunularını yiyemezler. Adak eti yakın veya uzak fakirlere, fakirlere, yabancılara ve fakirlere teslim edilecekti. Vasip kurbanı sitemizden alabilirsiniz.

You may also like

Leave a Comment