Patent Firmalarından Patent Alma Danışmanlık Hizmeti

by saathaber

Patent Firmalarından Patent Alma Danışmanlık Hizmeti

Bir ürünün ve icadın tüm haklarının elinde bulundurulması için o ürünün patentinin alınması gerekir. Patent alma işlemleri Türk Patent ve markalar Birliği tarafından yapılan bir işlemdir. Ancak bu işlem uzunca bir prosedürü ve zamanı gerektirir. Bu nedenle son dönemlerde Sakarya patent sahibi olmak isteyenler patent firmalarından hizmet alıyor. Bu firmalar icadı ya da keşfi yapan kişi adına çalışmalarda bulunuyor. Patent firmaları bir nevi danışmanlık hizmeti sunuyor. Patent alma işlemlerini kolaylaştıran bu firmalar aynı zamanda marka tescil işlemlerinin de nasıl yapılacağına dair bilgiler sunuyor.

Patent Ve Marka Tescili Yapmak

İmal edilen ve yeni piyasaya çıkarılmak istenen bir ürünün patentini almak o ürünün hem negatif hem de pozitif olarak sahibi olmaktır. Ürün ile ilgili tüm hakları ellerinde bulundurmak isteyen icadın sahiplerinin patent tescil ve marka tescil işlemlerini yaptırmaları gerekir.  Bu işlemler için ise Türk Patent Kurumuna başvuru yapılması ve bu başvurunun prosedürlere uygun olması gerekir. Bu işlemlerin takip edilmesi de düzenli bir şekilde yapılması önem taşır.

Bir ürünün patentli olması, o ürünün bir temsilcisi olduğu anlamına da gelir. Patent alma işinde kaliteli patent firmalarından destek almak işlemin kusursuz olmasını da sağlayacaktır. Güvenilir ve bu alanda profesyonel destek veren firmaların tercih edilmesi patent alma işini de hızlandıracak ve sorunsuz hale getirecektir.

 

You may also like

Leave a Comment