Bioletti Moka Pot

by saathaber

Bioletti Moka Pot

Bioletti moka pot filtre kahve Türk kahvesi gibi onlarca farklı çeşidi bulunan kahve tüm dünyada beğenilerek tüketilen bir içecektir. Genellikle orta yaş grubunun en fazla tükettiği içeceklerden biri olan kahve şekerli, orta şekerli, az şekerli ya da şekersiz olarak içilir. Kahve değirmeni ile kahve çekirdeklerini öğüterek toz haline getirdikten sonra su ile pişirilen kahvenin dozunda tüketildiği sürece insan sağlığına da olumlu yönde etkileri vardır.

Çok eski yıllardan günümüze kadar gelmiş olan kahve içme kültürü farklı milletlerin farklı kahve pişirme yöntemleri ile karşımıza çıkıyor. Avrupa ve Amerika’da en çok içilen kahve çeşidi espresso, hariofiltre kahve gibi çeşitler olsa da ülkemizde bilhassa evlerde Türk yöntemi ile pişirilen Türk kahvesi çeşidi tercih ediliyor.

Kahve Çeşitleri Nereden Alınır? 

Dünyada pek çok farklı kahve çeşidi vardır. Bu kahve çeşitlerinin türlerine göre fiyatlarında farklılık görülür. Kahveler çekirdek halinde ya da öğütülmüş bir şekilde satılır. Çekirdek halinde satın alacak olduğunuz kahveleri kahve değirmeni kullanarak öğütmeniz gereklidir. Dilerseniz bu işle hiç uğraşmadan direkt olarak öğütülmüş kahve alabilir ve istediğiniz şekilde ve miktarda pişirerek tüketebilirsiniz. Öğütülmüş kahveleri kahveli dükkanlarından veya süpermarketlerden satın almanız mümkündür. Kahveler genellikle paketlenmiş farklı gramajlar ile satılır. Ayrıca kilo ile kahve satışı yapan yerlerde vardır. Buralardan istediğiniz miktarda kahveyi alarak sevdiklerinizle birlikte tüketebilirsiniz.

You may also like

Leave a Comment