Rulo Çöp Poşeti Üretimi

by saathaber

Rulo Çöp Poşeti Üretimi

Rulo çöp poşeti üretimi pek çok farklı aşamadan geçerek gerçekleştirilmektedir. Çöp poşeti üretimini kısaca açıklamak gerekise; plastik hammade öncellikle karıştırma makinesinde bir film haline gelene kadar karıştırılır ve ardından rulo şekli verilmek üzere kesim makinesine yollanır. Bu şekilde farklı boy ve genişliklerde hazırlanan rulo çöp poşeti türleri satışa hazır hale gelir. Çöp torbaları rulo ya da dökme olarak imal edilir ve çevredostu malzemeler kullanılır.

Çöp poşeti imalatında uyulması gereken ‘Atık Yönetmeliği’ dikkate alınır ve bu yönetmelik standartlarında imalat gerçekleştirilir. İmalatı gerçekleştirilen poşetler kullanılan malzeme bakımından 1. kalite ve 2. kalite olacak şekilde piyasaya sürülür. 1. kalite poşetlerin imalatında hammde kullanılırken 2. kalite poşetlerin imalatında geri dönüşümden elde edilen granüller kullanılır. Evsel, Endüstriyel, molo ve tıbbi atık gibi çeşitli taşıma alanlarında kullanılan çöp torbası çeşitleri BM’nin hazırladığı raporlara göre dünya genelinde dakikada 10 milyon olacak şekilde imal ediliyor.

Rulo Çöp Poşetlerinin Kullanım Alanları

Evler, iş yerleri, okullar, hastaneler gibi pek çok yaşam alanında atıklar ve çöpler her geçen gün artarak çıkıyor. İşte bu noktada hem hijyenin sağlanması hem de çevrenin korunması için rulo çöp torbası devreye giriyor. Çöp torbaları kullanımı kolay ve doğa dostu olduğu için oldukça fazla tercih ediliyor. Kullanım alanlarına göre belirli özelliklerde ve farklı ebatlarda üretilen çöp poşetleri her ortamda kullanıma uygundur. Örneğin; ev tipi çöp poşetleri evler ve ofisler gibi alanlarda kullanılırken, dökme çöp poşetleri hastane, otel gibi çoklu yaşam alanlarında kullanılmaktadır.

You may also like

Leave a Comment