Apk İndir Nasıl Yapılır?

by saathaber

Apk indir olarak sıklıkla karşımıza çıkan bu terim aslında Android Package Kit terimlerinin kısaltılmış halidir. Apk Android telefon uygulamalarının dağıtma ve yüklenmesinden sorumludur. Apk dosyaları ile android cihaza uygulama yüklemek için ihtiyaç olan dosyaları içeriğinde barındırır. Ücretsiz Apk indirme dosyalarını kopyalayıp Android cihazınızı yükleyebilirsiniz. Bu çalışma Windows exe dosyalarına çok benzeyen bir tekniktir. İstenilen uygulamaların Apk indirme kullanılarak yüklenmesi işlemine sideloading adı verilir.

Google play store kullanarak bir app dosyası indirmek isterseniz Apk dosyaları otomatik olarak cihazınıza yüklenir. Bu dosyaları farklı sitelerden de kopyalayarak cihazınıza eklemeniz mümkündür. Apk dosyalarını bu yöntem kullanılarak yüklenmesinin avantajları da vardır. Bu avantajlardan en önemlisi Google Play’e gitmeden önce telefonunuza yükleyebilme olanağıdır. Bununla birlikte Google Play’de olmayan uygulamaları APK kullanarak yükleyebilirsiniz.

Apk Dosyası Açma 

APK dosyalarının tümü Google play store üzerinden indirilebilir. Ancak bazen bir uygulama Google play’e gelmeden önce internet ortamına sızdırılabiliyor. APK dosyasını internet üzerinden kopyalayıp cihazınıza indirebilmeniz mümkün. Bununla birlikte bazı oyunlar ve uygulamalar Google play store’da her ülkede yayınlanmayabiliyor. Yine bu durumda da uygulamaların APK dosyalarını kopyalayıp cihazınıza indirerek kullanabilirsiniz. APK dosyaları sayesinde Android cihazlar için geliştirilmiş herhangi bir uygulamayı paketleyip istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. İsterseniz gerektiği zaman bu uygulamaları cihazınıza kurabilirsiniz. APK dosyalarını bilinmeyen bir kaynaktan indirirken çok dikkatli olmanız gerekir.

You may also like

Leave a Comment