Android Telefona Nasıl Sağ Tıklarsınız?

by saathaber

Nesneyi bıraktıktan sonra parmağınızla veya kalemle bastırın. Sonra bir bağlam menüsü görünecektir. Bundan sonra, seçmek için öğeye tıklayın.

Bir fare veya izleme dörtgeni ile de sağ tıklayabilirsiniz. Ancak, bir Android telefonda fareyi veya izleme dörtgenini kullanmak son derece dikkatli olmayı gerektirir.

Bir Android telefona sağ tıklamadan önce ekranın Dokunmatik modda olduğundan emin olun. Parmağınızı ekranda bir ila iki saniye basılı tutmaya devam ederseniz bağlamsal menü görünecektir.

İki parmağınız varsa ekrana bir ila iki saniye dokunun. Bundan sonra parmağınızı ekrandan çekin. Bu eylemden sonra içerik menüsü görünecektir. Ardından menüden ürün seçimi yapabilirsiniz. Aynı şekilde bir nesneye parmağınızla dokunarak sağ tıklayabilirsiniz.

Android Telefona Nasıl Sağ Tıklarsınız?

Çoğu Android telefonda, bir öğeye dokunup birkaç saniye basılı tutarak sağ tıklama gerçekleştirebilirsiniz. Bu eyleme “uzun basış” denir. Örneğin, dosya yöneticisi uygulamanızda bir dosya veya klasöre sağ tıklamak isterseniz, “kes”, “kopyala” veya “sil” gibi seçeneklere erişmek için üzerine uzun basabilirsiniz.

Alternatif olarak, bazı Android telefonların yan tarafında sağ fare düğmesi olarak kullanılabilen fiziksel bir düğme bulunur. Bir öğenin üzerine gelirken basılı tutarak sağ tıklama menüsüne erişmek için bu düğmeyi kullanabilirsiniz.

Tüm Android uygulamalarının sağ tıklamayı desteklemediğini unutmayın. Bazı uygulamalar, bir öğeye uzun bastığınızda kullanılabilir seçeneklere sahip olmayabilir veya seçeneklere erişmek için kendi özel hareketlerine sahip olabilir.

Bu durumlarda, seçeneklere nasıl erişeceğiniz veya belirli eylemleri nasıl gerçekleştireceğiniz hakkında daha fazla bilgi için uygulamanın belgelerine veya kullanıcı kılavuzuna başvurmanız gerekebilir.

KAYNAK : Tech Gamex 

You may also like

Leave a Comment